Award seizoen

Het nieuwe filmjaar is ook deze keer weer afgetrapt met de releases van genomineerde en prijswinnende films. Het award seizoen is namelijk in volle gang, met de uitreiking van de Golden Globes op 6 januari en in dezelfde week de bekendmaking van de BAFTA nominaties. Eind januari volgen de nominaties voor de Oscars. Veel prijswinnaars en kanshebbers zijn nu al bij ons te zien of gaan de komende maanden bij ons in première. In LHC draaien we onder andere: The Favourite (1 Golden Globe en genomineerd voor 12 BAFTA’s) en Bohemian Rhapsody (2 Golden Globes en genomineerd voor 7 BAFTA’s). In Springhaver draaien we onder andere: A Star is Born (1 Golden Globe en genomineerd voor 7 BAFTA’s) en Roma (2 Golden Globes en genomineerd voor 7 BAFTA’s). Daarnaast verwachten we binnenkort onder andere: Green Book (3 Golden Globes en genomineerd voor 4 BAFTA’s) en If Beale Street Could Talk (1 Golden Globe en genomineerd voor 2 BAFTA’s).


 

The Favourite (Yorgos Lanthimos)

 

In het Engeland van de 18e eeuw strijden hofdame Sarah Churchill en haar dienstmaagd Abigail op slinkse wijze om de gunsten van de kinderlijk wispelturige, lesbische koningin Anna. De amoureuze manoeuvres van de twee minnaressen bepalen het lot van Europa, en daarmee het leven van miljoenen mensen.

Reserveer of koop hier

 

 

Bohemian Rhapsody (Bryan Singer)

 

Ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, tot Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl bijna zorgt voor het ineenstorten van de band. Let op: het premièretarief op donderdag is niet geldig.

Reserveer of koop hier

 

 

 

A Star Is Born (Bradley Cooper)

 

Tragische liefdesverhaal waarin de aan lager wal geraakte country-ster Jackson Maine (Bradley Cooper) de onbekende, worstelende artiest Ally (Lady Gaga) ontdekt. Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen. De twee worden verliefd maar wanneer Ally's carrière succes krijgt, begint hun liefdesrelatie echter scheurtjes te vertonen. Jack voert een innerlijke strijd en heeft moeite met het feit dat hij steeds meer in haar schaduw komt te staan.

Reserveer of koop hier

 

 

 

Roma (Alfonso Cuarón)

 

Roma volgt het wel en wee van Cleo, een huishoudelijke hulp en kinderoppas die een onmisbare rol speelt in een middenklassegezin in Mexico. Winnaar Gouden Leeuw Venetië 2018 voor Beste Film en genomineerd voor drie Golden Globes: Beste regie (Alfonso Cuarón), Beste scenario (Alfonso Cuarón) en Beste buitenlandse film.

Reserveer of koop hier

 

 Terug